Аманда Нунеш: Шевченко спечели само един рунд!

Аманда Нунеш: Шевченко спечели само един рунд!

Шампионката в категория „петел“ при жените в UFC Аманда Нунеш смята, че е направила достатъчно, за да защити пояса си срещу Валентина Шевченко:

„Мисля, че тя ми взе четвъртия рунд с малко, но определено спечелих останалите."

Двама от общо тримата съдии отсъдиха Нунеш като победител, давайки три от пет рунда (резултат 48:47), а последният е отсъдил в полза на киркизстанката. Мачът приличаше повече на спаринг на високи обороти, отколкото на мач за титла в най-реномираната организация в света.

Публиката освиркваше участничките в главното събитие през почти цялото време, поради може би прекомерно тактическата нагласа и на двете състезателки. Нунеш сподели, че основната цел в този мач е била да покаже на критиците си, че издръжливостта вече не е нейната ахилесова пета:

„Винаги се опитвам да дам на феновете това, което искат. Този път обаче се бих за себе си. Исках да покажа, че мога да участвам в петрундови мачове и че съм на върха неслучайно.“

Бразилката споделя, че е имала затруднения с изпълнението на геймплана си, тъй като е контузила крака си във втория руд. Острият синузит, който бе причина за оттеглянето от мача на UFC 213, по нейни думи, също се е отразил на представянето . Тя изказа и разочарованието си за къщата и колата , които са в опасност от урагана Ирма:

„Работих наистина усърдно, за да се сдобия с тях, но сега съм тук и няма какво да направя по въпроса.“ сподели тя.

Бъдещите планове на едната от общо двете бразилски шампионки в организацията са свързани с подлагането на операция, която да излекува болките в синусите.

"Ще си взема почивка до края на годината, за да се излекувам от възпалението. Случвало се е да не мога да спя нощем заради него.“

Бразилката обясни също, че е отложила операцията само и единствено, за да затвори устата на Шевченко. Може и да не е успяла да го направи по начина, по който е очаквала, но смята, че е направила достатъчно за победата:

„Успях да спестя много енергия, като я принудих да инициира действието. Карах я да пропуска, след което наказвах грешките .“

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти