Зареждане

Първият сикх в UFC се надява да може да носи чалма

 Първият сикх в UFC се надява да може да носи чалма
Публикувано на: Октомври 27, 2017 в 15:00 ч
 
 Непобеденият Arjan Bhullar, първият боец от южна Индия и първият сикх, не получи одобрение да носи чалма по пътя си към Октагона по време на дебюта срещу Luis Henrique на 9-ти септември. Въпреки че се бие за Канада, той има желание да представлява също и 1.3 милиарда индийци. Той официално коментира:
 
"Желанието ми не влиза в разрез с правилата за обличане на Reebok. Повдигнал съм го на въпрос вече."
 
Боецът споделя, че от UFC са подходили с разбиране, но все още не са предприели нищо по въпроса.
 
"Надявам се скоро да успея да се преборя за правото си да нося чалма. Също така ми се иска да покажа на хората, които още не са разбрали, от какво значение е чалмата за нас и какво послание искаме да предадем."
 
"Като атлет, имам амбицията да направя много повече, отколкото само да се бия в клетката и това е идеална възможност за мен."
 
Чалмата е не само аксесоар, но и играе важна роля сред Сикхската религия. Тя е петата по големина в света, развила се между 15-ти и 18-ти век в южна Азия, където тогава чалмата се носила само от елита. Религията прокламира носенето на чалма като символ за равенство сред хората. Прикриването на главата сред обществото и на свети места също се счита за знак на уважение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес