Зареждане

Takanori Gomi напуска UFC, връща се обратно в Япония

Takanori Gomi напуска UFC, връща се обратно в Япония
Публикувано на: Октомври 24, 2017 в 08:30 ч
 
 Още с включването си към UFC през 2010-та, легендата от PRIDE Takanori Gomi беше спряган като сериозна заплаха за тогавашния шампион BJ Penn, както и до всички състезаващи се в лека категория. За съжаление, кариерата му във федерацията се оказва пълно разочарование.
 
С изключение на няколко интересни момента, включващи нокаута над Tyson Griffin през 2010-та и битката му с Isaac Vallie-Flagg през 2014-та, срещите му в октагона не представляват нищо уникално. Напоследък дори е влязъл в серия от пет поредни загуби от Myles Jury, Joe Lauzon, Jim Miller, Jon Tuck и Dong Hyun Kim.
 
Изглежда това е причината за отстраняването му от UFC. Gomi сподели също, че по Нова година ще се завърне, но този път в Япония.
 
В началото на кариерата си Takanori Gomi беше считан за един от най-добрите бойци в лека категория - сякаш непобедим, надвиваше гладиатори като Ralph Gracie, Jens Pulver, Hayato Sakurai, Mitsuhiro Ishida и Duane Ludwig. И въпреки че сега отново ще се бие в най-големите японски федерации, последните му загуби си остават факт.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес