Зареждане

Какво предстои на Georges St. Pierre

Какво предстои на Georges St. Pierre
Публикувано на: Ноември 17, 2017 в 18:00 ч
 
 Започнаха спекулациите за бъдещето на Georges St. Pierre след последната му победа над Michael Bisping, с която стана шампион в средна категория.
 
UFC 217 се превърна в едно от най-добрите събития в историята на федерацията, което е особено интересно, имайки предвид, че Conor McGregor дори не беше част от него. И въпреки че даде отговори на много въпроси, остана неясно бъдещето на MMA ветерана Georges St. Pierre.
 
Факт е, че според договора си, той трябва да защитава титлата срещу Robert Whittaker, но няма гаранция, че това в действителност ще се случи. Дори самият GSP за момента дава уклончиви отговори на въпроса дали ще се изправи срещу него.
 
UFC 221 ще се състои в Австралия, но изглежда малко вероятно GSP да изяви желание да защитава титлата си толкова далеч от дома. Дори е неясно дали ще се задържи в средна категория с пояса. На кантарите изглеждаше добре, но допълнителното тегло безспорно го забави и затрудни.
 
Три неща знаем със сигурност. GSP има още най-много 3 срещи преди да се оттегли. Той ще иска да извлече най-голяма полза от тях, поемайки възможно най-малко щети. Така че какви са възможностите?
 
1. Tyron Woodley
Това определено ще бъде интересна среща. Кралете на средна и полусредна категория един срещу друг в брутален двубой. От друга страна обаче, Woodley удря изключително тежко и е един от най-добрите на земя в момента, така че това не би бил добър вариант за GSP.
 
2. Robert Whittaker
Срещата, която се очаква по договор. Whittaker не е най-големият в категорията, имайки предвид, че идва от полусредна категория, но безспорно владее ударите. Истината за неосъществяването на тази среща навярно се крие в парите - Whittaker просто не е достатъчно голямо име, че да донесе достатъчно пари на GSP.
 
3. Conor McGregor
Ето това ще бъде сериозен двубой. Има ли смисъл? Не. Близки по килограми ли са? Отново не. Но ще бъде ли висока гледаемост? Обезателно.
 
GSP е в доста деликатна ситуация, но със сигурност е в полза на UFC, че е обратно в играта. За момента обаче остава неясно неговото бъдеще и какво му предстои. Варианти има - остава да изберат най-добрия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес