Зареждане

Demetrious Johnson: Не е лесно да защитаваш толкова време титлата

Demetrious Johnson: Не е лесно да защитаваш толкова време титлата
Публикувано на: Януари 4, 2018 в 09:29 ч
 
 Demetrious Johnson защити за 11-ти път шампионската си позиция, подобрявайки рекорда за най-много последователни защити на титлата, който досега принадлежеше на Anderson Silva, след като заключи Ray Borg с впечатляващ армбар в UFC 216.
 
Сериозен подвиг, имайки предвид колко често се сменят първенците в останалите категории. Само през изминалата година Jose Aldo, Michael Bisping, Cody Garbrandt и Joanna Jedrzejczyk изгубиха своите пояси, като за трима от тях това се случи в UFC 217.
 
Самият "Mighty Mouse" потвърждава, че колкото и лесно да изглежда, защитаването на титлата определено не трябва да се приема на шега.
 
"Виждате как разни бойци печелят титли, защитават ги 2 пъти и ги губят. Изключително трудно е да задържиш шампионската си позиция от 2012-та до 2017-та, с надежда да продължиш и през 2018-та.
 
"Затова сме малцина постигналите го: Georges St. Pierre, Jon Jones, Jose ALdo, аз и Anderson Silva. 5-ма души откакто съм шампион."
 
"Винаги се усмихвам, когато се сетя, че имаше моменти, в които Chris Weidman, Jose, Frankie, Barao, Dominick Cruz и дори TJ бяха шампиони, но вече не са. Докато аз все още си стоя на върха. Не е зле."
 
Разбира се, наскоро T.J. Dillashaw наскоро си спечели обратно титлата, побеждавайки Cody Garbrandt чрез нокаут в UFC 217, като дори  е възможно и Dillashaw да бъде следващия опонент на Johnson в Октагона. Нищо за момента обаче не е потвърдено.
 
Ако се състои тази среща обаче, Johnson планира да бъде една от двете защити, в които да участва за тази година.
 
"Такъв е планът - тази година да имам две срещи. Гледах наскоро из интернет, че е имало години, в които съм се бил по 4 пъти. Защитавал съм титлата три пъти в годината, като между двубоите дори съм се и оперирал. Мисля, че целта ми за момента е да защитя пояса два пъти за тази година. Ще се опитам да се пазя здрав, пък ще видим нататък."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес