Конър Макгрегър смята да се завърне в Октагона през декември в Русия

Конър Макгрегър смята да се завърне в Октагона през декември в Русия

Ще се завърне ли Конър Макгрегър в ММА? Въпрос, който си задават всички фенове на бойните спортове имайки предвид, че той най-вероятно ще спечели около $100 милиона от сблъсъка с Флойд Мейуедър младши.

Дейна Уайт сподели в интервю, че се надява Конър Макгрегър да защити титлата си срещу Хабиб Нурмагомедов през декември.

Джон Кавана, който е главен треньор на Макгрегър разкри, че боецът му е „наистина мотивиран да се бие в Русия през декември“.

Официално изявление по темата направи и самият боец, който по време на пресконференцията на световното турне на боксовия му мач с Мейуедър отговори на журналисти, които го попитаха относно евентуалният мач с Нурмагомедов в Русия.

„Това определено е едно от нещата, които бих искал да направя. Какво следва ли? Не знам. Не знам също дали Хабиб може да се вземе в ръце – последния път дори не влезе в категорията си.“

В случай, че Макгрегър реши да се завърне в UFC, той ще има предостатъчно опоненти за защита на титлата. Нурмагомедов, Тони Фъргюсън и Едсон Барбоса са само част от претендентите.

„Някои от тях трябва да се стегнат и да създадат някакъв интерес към публиката, който да се хареса и на мен. В момента такова нещо липсва. Трети мач с Нейт Диас също би бил опция.“

В случай, че парите са основната мотивация на Макгрегър за завръщане в клетката, негова първа защита на титлата би трябвало да бъде срещу Нейт Диас. Техните два мача са в топ три на най-продаваните събития за всички времена на огранизацията, като първия им мач заема трето място, а реванша – първо.

Диас отказа всички мачове, които хората от организацията му предложиха, което Макгрегър смята за странно.

„Той трябва да е наистина благодарен. Преди да се бие с мен, той печелеше 20 000 всеки път, когато влезеше в клетката и още толкова при победа. За деветнадесетия си мач в организацията той спечели 40 000 долара. Сега е милионер, затова не разбирам защо не се бие. Може би ударите, които понесе в реванша са поразмътили мозъка му. Силно се надявам да не са, но имам основания да смятам обратното.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти