Джуниор Дос Сантос за допинг пробата си: Истината ще излезе наяве

Джуниор Дос Сантос за допинг пробата си: Истината ще излезе наяве

Джуниор Дос Сантос направи първо официално изявление, след като бе заловен със забранени вещества в една от пробите му.

Бившият шампион, който е със статистика от дванадесет победи и четири загуби в UFC, трябваше да се изправи срещу камерунския боец Франсис Нганоу (пет победи  и нула загуби в UFC) по време на събитието UFC 215, но един от изненадващите допинг тестове е показал наличие на забранен диуретик в кръвта си.Бразлският нокаутьор побърза да изчисти името си в социалните мрежи:

„Не съм тук, за да давам обяснения. Скоро всичко ще се изясни и истината ще възтържествува. Тук съм от уважение към Вас, приятели. Преживявам тежко ситуацията не само аз, но и семейството ми и отборът ми. Никога не бих приел забранени вещества. Това противоречи на всичко, в което някога съм вярвал. Ще разгледаме подробно ситуацията и всичко ще се изясни. Надявам се, че в близкото бъдеще с Франсис Нганоу ще имаме възможността да дадем на феновете това, което заслужават. Благодаря Ви за подкрепата, тя значи наистина много за мен и точно заради нея съм тук в момента.“Този мач можеше да определи следващия претендент за титлата на Стипе Миочич. Дос Сантос се изправи срещу шампиона през март месец, но тогава загуби чрез технически нокаут в средата на първия рунд.

Африканският боец е един от най-атрактивните състезатели в намиращата се в застой тежка категория. Той е в серия от девет поредни победи (пет, от които в UFC) и никога досега не е печелил мач със съдийско решение. В последните си две влизания в клетката записа победи срещу Антъни Хамилтън и Андрей Арловски.

Засега Нганоу остава без опонент за UFC 215.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти